HTML

Bónuszok felhasználásának optimalizálása

2012.01.05. 14:41 :: BIGsnake

Egy terméket fogyasztunk el.

  • Egyszeri, fix nagyságú TP bónusz: bármikor elfogyasztható a termék, nincs jelentősége az időpontnak.
  • Ólak, műhelyes fejlesztések érési idejére ható bónuszok, szupertrágya, és tenyésztelepre ható bónuszok: akkor hatásosak, ha a termék elfogyasztása az etetés, szupertrágyázás, tenyésztés elindítása előtt történik meg.
  • Több tapasztalatpontot, több termést adó termékek: aratás előtt célszerű az elfogyasztásuk.

Több azonos termék elfogyasztása.

  • A bónusz mértéke nem változik, az idők adódnak össze.


Több különböző termék elfogyasztása.

A bónuszok alapvetően összeadódnak, csak a kivitelezés térhet el egymástól.

  • Ha egy rózsalekvárt, és egy húsvéti lekvárt fogyasztunk el, akkor az első 8 órában a Tp bónusz mértéke 50%, a következő 4 órában 30%.
  • Terménybónuszt jelentő termékek elfogyasztása esetén a közös időben növekszik a termény mennyisége oly mértékben, ahogy azt az egyes bónuszok indokolják. Az egyik bónusz lejártát követően a másik a maradék időben úgy működik, mint alap esetben.

Azonos típusra ható, de eltérő tulajdonságú termékek elfogyasztása.
Ezek mostanság a legnépszerűbb típusok, az eventek miatt.

  • Plusz terményt nyújtó bónuszok keverése: Töklekvár és Répás-almás csatni. Ez egy nagyon hasznos párosítás, eventek idején főleg. 1*1 -es földek esetén is érvényes a +2 termés. Így egy kis területről kapunk 4 termést. A répás-almás csatni idejét ki lehet tolni a töklekvárral oly módon, hogy a bónusz mértéke marad a +2 termés. Ebben az esetben oldalt csak a töklekvár ikonja fog látszani, de ha rámegyünk az egérrel, látszik a bónusz mértéke, a +2 termés. A farmon 202 kis föld fér el, egy földről learatható 2+2 termés, azaz a visszaforgatás után marad nettó 606 db növény a birtokunkban. Ezzel a módszerrel könnyedén teljesíthetőek az eventekhez szükséges termény darabszámok rövid időszak alatt is.
  • Plusz Tp-t nyújtó bónuszok keverése: Répás kenyér és Cukkinis almatorta. A szántóföldeken nagyszerű páros a Tp növelésére. A cukkinis almatorta 60% -os Tp bónusz mértékét megőrizve, az időtartam kitolható a répás kenyér segítségével. A bónusz mértéke marad 60%, az idők azonban összeadódnak. A bal oldali kijelzésnél ugyan a répás kenyér ikonja fog megjelenni, de a Tp bónusz marad 60% továbbra is.

Mindkét estre érvényes: annak az ikonját fogjuk látni, amit utoljára elfogyasztottunk. Azonban a hatást tekintve az elfogyasztás sorrendje mellékes.

 Forrás: Farmerama Forum

Szólj hozzá!

Címkék: Ismertetők

A bejegyzés trackback címe:

https://farmerama-news.blog.hu/api/trackback/id/tr643521901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása